Lašišos ir bolivinės balandos kotletai

Lašišos ir bolivinės balandos kotletai

Lašišos ir bolivinės balandos kotletai

Lašišos ir bolivinės balandos kotletai – labai gardūs! Skanūs net gi šalti, todėl puikiai tinka kaip šaltas užkandis kelionėje.

Bolivinė balanda labai maistinga ir turi daug baltymų. Jos sėklose esantys baltymai kokybe ir kiekiu lenkia esančius labiau įprastuose javų grūduose.

Bolivinėse balandose daugiau negu kviečiuose yra lizino (lizinas – tai amono rūgštis, retai pasitaikanti augaluose), o amino rūgštis bolivinėse balandose apskritai, manoma, gerai subalansuota žmonių ir gyvūnų mitybai, panašiai kaip kazeinas.

Eime gaminti.

Reikės:

  • 200 g. lašišos filė
  • 50 g. bolivinės balandos
  • kiaušinio
  • pusės citrinos sulčių
  • jūros gėrybių prieskonių
  • šaukšto ryžių miltų
  • morkos
  • kelių skiltelių česnako
Lašišos ir bolivinės balandos kotletai
Lašišos ir bolivinės balandos kotletai

Gaminame:

  • lašišą sutriname blenderiu
  • kruopas išverdame
  • morką smulkiai sutarkuojame
  • sudedame į lėkštę lašišą, kruopas, morką
  • įtarkuojame česnaką
  • pagardiname prieskoniais
  • įmušame kiaušinį
  • įberiame miltus
  • gerai išmaišome
  • formuojame kotletukus, kepame keptuvėje arba orkaitėje

Skanaus 🙂

Gaminai, pasidalink: @skonio_burtai

Žymėk #skonioburtai

Daugiau receptų

Išbandyk

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų