lietiniai su trijų rūšių sūriais

Lieiniai su trijų rūšių sūriais

Lietiniai su trijų rūšių sūriais - gardus pietų patiekalas

Kviečiu palepinti savo brangius šeimos narius sočiais Itališkais Crespelle lietiniais su trijų rūšių sūriais, iškeptus orkaitėje su grietinėlės padažu.. Ar gi neviliojančiai skamba?
Siūlau išbandyti Itališkų lietinių gaminimo versiją, pasitelkiant Kauno grūdų „Bajoriškus“ miltus. Šie miltai išskirtinio baltumo ir purumo, skirti patiekalams, kuriems reikalinga kuo švelnesnė tekstūra ir spalva bei dėl aukšto glitimo kiekio kepiniai pasižymi geresnėmis kepimo savybėmis. Todėl būtent šie miltai ir Itališkų Crespelle gaminimo technika sukūrė tobulai ploną, švelnų ir išskirtinai gundantį blyną. Pusės mano kepamų lietinių tiesiog neliko lėkštėje, nes mano panos tiesiog valgė vieną po kito 🙂 Lietiniai su trijų rūšių sūriais, kurie yra rikota, mocarela ir kietasis sūris – tikrai nepaliks abejingų 🙂

lietiniai su trijų rūšių sūriais
lietiniai su trijų rūšių sūriais

Lietiniams reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 250 g „Kauno grūdų“ „Bajoriškų“ 405 C miltų
  • 500 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 40 g sviesto

Įdarui (galite imti dvigubą porciją):

  • indelio rikotos sūrio
  • pakelio mocarellos
  • 2 v. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • smulkintų krapų šaukšto
  • druskos, pipirų, česnako granulių

Padažui:

  • 200 ml 10% grietinėlės
  • pusės šaukšto „Bajoriškų“ miltų
  • 20 g sviesto
  • druskos, pipirų, česnako granulių
lietiniai su trijų rūšių sūriais
lietiniai su trijų rūšių sūriais

GAMINAME:

Lietiniams:

  • su šluotele išsukame kiaušinius su druska, tuomet įpilame ištirpintą sviestą, išmaišome.
  • Beriame maišydami miltus, tešla turi pasidaryti vientisa.
  • Tuomet skiedžiame su pienu, nuolat gerai maišydami.
  • Gautą tešlą praleidžiame per sietelį, kad neliktų jokių gumulėlių.
  • Tešla gaunasi skysta, lietiniai iškepa tobulai.

 

  • Įdarui sujungiame visus sūrius, mocarella sutarkuojame. Beriame krapus, prieskonius ir išmaišome.
  • Į lietinius įvyniojame įdarą.
  • Padažui, ant keptuvės išlydome sviestą, tuomet beriame miltus, kai išmaišome, pilame grietinėlę ir beriame prieskonius. Nuolat maišydami laukiame kol užvirs, tuomet išjungiame.
  • Į formą pilame padažą, kad apsemtų dugną, tuomet išdėliojame lietinius, užpilame padažu ir dar apibarstome sūriu. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.
lietiniai su trijų rūšių sūriais

O prie lietinių puikiai tiks natūrali arbata. Išsirinkite savo skonį 🙂 Arbatos

 

Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Shopping Cart