
Upėtakis grietinėlės padaže
Upėtakis grietinėlės padaže su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais – skani idėja pietums. Pietūs ne tik suteikia reikiamos energijos likusiai dienai, bet ir yra puiki galimybė atsipalaiduoti bei mėgautis maistu.
Skanūs ir subalansuoti pietūs gali būti puiki proga praleisti laiką su šeima ar draugais. O šiam receptui pasiruošti daug laiko nereikia. Kad mityba būtų subalansuota išsivirkite kruopų ir pasiruoškite sezoninių salotų.
Reikės:
- apie 10 upėtakio filės gabaliukų
- saujos špinatų
- 250 ml. 12% grietinėlės
- 5 saulėje džiovintų pomidorų
- pusės šaukšto speltos miltų
- Jūros gėrybių prieskonių
- krapų
- aliejaus kepimui


Gaminame:
- upėtakį apkepame iš abiejų pusių
- suberiame špinatus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus – kelias minutes pakepame
- supilame grietinėlę
- pagardiname prieskoniais
- suberiame miltus ir gerai išmaišome, žuvį galime kiek patrinti mentele
- pakepame dar porą minučių
- pagardiname krapais
Skanaus 😉
Daugiau receptų
