
Karamelinis desertas su kokosais, datulėmis ir riešutų kremu
Desertai – tai ne tik saldumas. Jie dažnai sugrąžina į vaikystę, pažadina emocijas, primena mylimus skonius. Man šis desertas – lyg nostalgiškas „karvutės“ ir „irisiuko“ susitikimas: datulės – natūraliai saldžios, tarsi karamelės saldainiai, o riešutų kremas – minkštas ir sodrus. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio saldėsio.
Ingredientai
80 g kokoso drožlių
3 kupini šaukštai kokosų aliejaus (ištirpinu)
2 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus
apie 10 datulių (geriau kietesnių)
5–6 šaukštai karamelinio riešutų kremo
200 g juodo šokolado (apie 70 % kakavos)
1–2 šaukštai pieno (tirpinimui)


Gaminimo eiga
Paruošk šokolado pagrindą.
Ištirpink šokoladą su trupučiu pieno (kad būtų skystesnis) ir juo aptepk silikoninių formelių kraštus. Dėk į šaldiklį 10 min., kad sustingtų.Sumaišyk kokosinį sluoksnį.
Dubenėlyje sumaišyk kokoso drožles, ištirpintą kokosų aliejų ir medų. Gautą masę dėk į formeles ir šiek tiek paspausk šaukšteliu.Pridėk datules.
Datules smulkiai supjaustyk ir paskirstyk ant kokosų sluoksnio.Užtepk riešutų kremo.
Ant datulių dėk po šaukštelį karamelinio riešutų kremo.Užpilk likusį šokoladą.
Išlydytu šokoladu užliek viršų ir formeles vėl dėk į šaldiklį 30–60 minučių, kol visiškai sustings.
🌿 Patarimai
Datulės – jos natūraliai saldžios ir puikiai tinka desertams be pridėtinio cukraus.
Karamelinis riešutų kremas puikiai dera su kokosais – tai tikra skonio harmonija.
Laikyk šaldiklyje – tai puikus „on-the-go“ saldumynas.
Datulės, riešutų kremas iš https://datules.lt/ su kodu SKONIOBURTAI15 nuolaida 🙂