
Užkepta ir įdaryta saldžioji bulvė
Užkepta ir įdaryta saldžioji bulvė (batatas) – tiesiog labai gardu ir maistinga. Kai skoniai patys susilieja ir tirpsta burnoje.
Labai skanus derinys ir tikrai lengvas paruošimas.
Sūrį kepimui visada renkuosi Ilzenbergo dvaro arba Žagarės, jie puikiai iškepa ir apskrunda. Neišsilydo.
Reikės:
- saldžios bulvės
- avokado
- šaukšto kreminio sūrio užtepėlės
- pusės citrinos sulčių
- prieskonių Persiladas
- saujos žalių lapelių, aš rinkausi burokėlių
- sezamo sėklų mišinio
- balzaminio kremo
- aliejaus
- Ilzenbergo dvaro arba Žagarės sūrio
- daigų mišinio
- moliūgo sėklų



Gaminame:
- saldžiąją bulvę perpjauname pusiau, apšlakstome aliejumi ir kepame kol suminkštės. Aš kepiau karšto oro gruzdintuvėje apie 20 min.
- kai bulvė iškepa, šakute paspaudžiame ją
- sūrio riekeles apkepame keptuvėje
- į dubenėlį išspaudžiame avokadą, įdedame kreminį sūrį, pagardiname prieskoniais, citrinos sultimis, sezamo sėklomis, išmaišome
- gautą užtepėle aptepame saldžiąją bulvę
- ant viršaus deliojame žalumynus, sūrį
- papuošiame daigais, apibarstome sėklomis
Skanaus 🙂
