
Užkepti kotletai baklažanuose
Užkepti kotletai baklažanuose – labai skani pietų idėja, bei puikus artėjančių Šv. Velykų šeimos pietų stalo receptas. Tikrai lengvas paruošimas, o išvaizda ir skonis puikus.
Kotletai kepti orkaitėje visada yra greitas ir lengvas sprendimas, o kodėl gi tradicinio patiekalo nepadaryti šventiniu sau ir kitiems šeimos nariams?
Skubame gaminti, tikrai nenusivilsite!
Reikės:
- apie 700 g. maltos mėsos (pas mane šerniena, bet puikiai tiks jautiena maišyta su kiauliena)
- 3 skiltelių česnako
- 1 kiaušinio
- pusės cukinijos
- šaukšto kukurūzų miltų
- 10 pievagrybių
- 1 baklažano
- 2 saujų tarkuoto mocarellos sūrio
- prieskonių Žolelės mėsai
- žiupsnelio druskos
- Alyvuogių aliejaus kepimui



Gaminame:
- baklažanus supjaustome plonai, apibarstome trupučiu druskos ir paliekame apie 10 min.
- keptuvėje ant trupučio aliejaus apkepame iš abiejų pusių
- cukiniją sutarkuojame su smulkia tarka ir išspaudžiame sultis ranka, mums reikės tik minkštimo
- į faršą sudedame prieskonius, druską, cukinją, įtarkuojame česnaką, įmušame kiaušinį, sudedame miltus – gerai ranka išminkome, išmaišome



- pievagrybius supjaustome skiltelėmis ir sudedame į trupučio aliejumi suteptą kepimo formą
- faršo įmame po šauktą ir sudedame ant baklažano, susukame ir dedame ant pievagrybių
- apibarstome sūriu
- kepame apie 20 min 180 laipsnių orkaitėje
Skanaus 🙂
