Velykų stalas
Velykų stalas – man visuomet norisi idėjų, kurios neužimtų daug laiko sukiojantis virtuvėje ir būtų kuo paprastesnės savo paruošime.
Nors atrodo mėgstu gaminti, bet žinau kaip daugelį šeimininkių būtent išvargina visas pasiruošimas, todėl šventės kulminacija kiek nubloškiama.
Velykos – tai atgimimo šventė. Bunda gamta, kuri tuoj tuoj atneš savo pirmąsias gėrybes ant mūsų stalo, kurios bus ryškios su savo naudingumo paletės gausa.
Įneškite daugiau spalvų į savo mitybą, paprastumo ir lengvumo. Kad maisto ruoša taptų malonumu, o ne nuovargiu.
Mano Velykinio stalo serviravimo ir kepimo indas iš GERDUVA.
LAŠIŠA SU ANANASAIS
LAŠIŠA SU ANANASAIS – gardi, kvapni. Keptas ananasas suteikia skoningo pikantiškumo ir šventiškumo.
Reikės:
- lašišos filė
- pusės ananaso
- prieskonių jūros gėrybėms
- 200 g. mažų pomidoriukų
- aliejaus formai ištepti
- pusės citrinos sulčių
Gaminame:
- ištepame formą aliejumi
- sudedame lašišos filę
- apibarstome prieskoniais, ištriname
- apšlakstome citrinos sultimis
- sudedame griežinėlius ananaso
- suberiame į tarpus pomidoriukus
- kepame 180 laipsnių apie 15-20 min.
VARŠKĖS KEKSAS
VARŠKĖS KEKSAS – minkštas, purus ir greitai paruošiamas.
Reikės:
- 180 g. varškės
- 100 ml. kefyro
- 3 kiaušinių
- miltų apie 200 – 250 g. (mano eko, tai todėl kiekis gali skirtis)
- 130 g. sviesto
- 2 a.š kepimo miltelių
- saujos mirkytos razinų
- apie 80 – 100 ml. klevų sirupo
Gaminame:
- sutriname varškę, kefyrą, kiaušinius kartu
- sviestą ištirpiname, palaukiame kol pravės, supilame, išmaišome
- įpilame sirupą, išmaišome
- suberiame miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišome
- įberiame razinas, išmaišome
- kepame 180 laipsnių orkaitėje apie valandą