Šis receptas yra vienas iš tų, kurie lydi mane jau ne vienerius metus. Savo tinklaraščio starto pradžioje dalinausi jau šiuo receptu, tačiau norėtųsi Jums priminti, o kas nematė pasiūlyti išbandyti.
Šį receptą seniai atradau interneto platybėse, jis puikiai interpretuojasi. Svarbiausia taisyklė turbūt būtų kuo ploniau paskirstyti tešlą skardoje, tuomet duoniukai bus ploni, gerai iškepę ir traškūs.
Šiuos duoniukus puiku pasiimti į iškylą, gražiai supakavus dovanoti draugams ar tiesiog visada turėti sveiką ir maistingą lengvo užkandžio variantą. Beje jie puikiai dera su įvairiomis užtepėlėmis ar vietoje duonos prie gardžios sriubos arba lengvų salotų.
Reikės:
- 500 ml vandens
- 120 gr ruginių arba viso grūdo kvietinių miltų
- 120 gr avižinių dribsnių
- 200 gr įvairių sėklų (aš naudojau linų sėmenis, saulėgrąžas, moliūgo sėklas, sezamo sėklas)
- žiupsnelį druskos
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminame:
- Visus ingredientus sumaišome ir paliekame apie 30 min kol dribsniai ir miltai išbrinks.
- Paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš šio kiekio man išeina dvi skardos. Stengiamės paskirstyti ploniau.
- Kepame kol apskrus.