Pikantiškos įdarytos datulės su rūkytais migdolais ir sūdytu karameliniu riešutų kremu
Žinokit, Kalėdų laikotarpiu man visada norisi dviejų dalykų vienu metu: šventės jausmo ir ramybės virtuvėje. Kad ant stalo būtų „wow“, bet kad nereikėtų stovėti prie puodų iki vidurnakčio. Ir būtent dėl to šitos pikantiškos įdarytos datulės man tapo tikru atradimu – keli ingredientai, 5–10 minučių, o skonis… toks, kur svečiai sustoja kalbėti ir tik kramto :).
Čia gražiausia, kad viename kąsnyje susipina viskas, ko per šventes dažniausiai norisi: saldumas (sultinga Medjool datulė), sūrumas (sūdyta karamelė), rūkytas aromatas (migdolai + paprika) ir traškesys. Ir taip, nuoširdžiai – kai tik pradėjau daryti, pagavau save galvojant: „ar jauti, kaip seilės kaupiasi?“ 🙂
Beje, tokio tipo įdarytos datulės pasaulyje labai dažnai minimos kaip greitas, be kepimo, šventinis užkandis – būtent dėl to „saldžiai–sūraus“ derinio ir mini „finger food“ formato.
Vieno kąsnio užkandis šventiniam stalui – nustebins kiekvieną gurmaną 🙂
Ingredientai
Didelės, sultingos Medjool (Majdool) datulės
Rūkyti skrudinti migdolai
Sūdytas karamelinis anakardžių kremas su baltymais
Rūkytos paprikos milteliai
Visus ingredientus įsigijau iš www.datules.lt, nuolaidos kodas SKONIOBURTAI15
Gaminimas
Datules prapjaukite išilgai ir išimkite kauliukus.
Į vidų įtepkite riešutų kremo (tiek, kad datulė būtų dosniai „įdaryta“).
Ant viršaus uždėkite kelis rūkytus migdolus.
Pabarstykite rūkytos paprikos milteliais.
Dėkite į lėkštę ir patiekite iškart arba laikykite šaldytuve iki svečių atvykimo.
Skanių atradimų linkėdama, Natalija




