Bananų ir rikotos pyragas su šilauogėmis – nepaprasto minkštumo ir tobulo skonio. Kaip greit pagaminamas, taip greitai ir dingo nuo lėkštės.:)
Naudojant minkštą rikotą pyraguose, galite gauti papildomo švelnumo, be to, ji suteikia subtilų skonį, kuris gerai derinasi su bananų saldumu. Pyragas su minkšta yra lengvesnis ir švelnesnis nei tradiciniai pyragai su varške ar grietinėle.
Be to, bananai yra gerai žinomi dėl savo aukšto kalio kiekio, kuris yra svarbus normaliam širdies ir raumenų funkcionavimui. Taip pat bananuose yra skaidulų, vitaminų ir kitų maistinių medžiagų, kurios padeda palaikyti gerą virškinimą ir bendrą sveikatą.
Reikės:
3 prinokusių bananų tešlai ir 1 papuošimui
2 kiaušinių
pusės laimo sulčių
rikotos indelio
2 saujų šilauogių
150 g. speltos šviesių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1-2 šaukštų klevų sirupo
Gaminame:
bananus sutriname šakute
įmušame kiaušinius, gerai išmaišome
sudedame rikotą, išmaišome
išspaudžiame laimo sultis
įpilame klevų sirupą
įberiame uogas
išmaišome
suberiame miltus su kepimo milteliais – išmaišome
supilame į kepimo formą, ant viršaus uždedame per pusę perpjautą bananą
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai