Bananų ir rikotos pyragas

Bananų ir rikotos pyragas

Bananų ir rikotos pyragas

Bananų ir rikotos pyragas su šilauogėmis – nepaprasto minkštumo ir tobulo skonio. Kaip greit pagaminamas, taip greitai ir dingo nuo lėkštės.:)

Naudojant minkštą rikotą pyraguose, galite gauti papildomo švelnumo, be to, ji suteikia subtilų skonį, kuris gerai derinasi su bananų saldumu. Pyragas su minkšta yra lengvesnis ir švelnesnis nei tradiciniai pyragai su varške ar grietinėle.

Be to, bananai yra gerai žinomi dėl savo aukšto kalio kiekio, kuris yra svarbus normaliam širdies ir raumenų funkcionavimui. Taip pat bananuose yra skaidulų, vitaminų ir kitų maistinių medžiagų, kurios padeda palaikyti gerą virškinimą ir bendrą sveikatą.

Reikės:

  • 3 prinokusių bananų tešlai ir 1 papuošimui
  • 2 kiaušinių
  • pusės laimo sulčių
  • rikotos indelio
  • 2 saujų šilauogių
  • 150 g. speltos šviesių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo
Bananų ir rikotos pyragas

Gaminame:

  • bananus sutriname šakute
  • įmušame kiaušinius, gerai išmaišome
  • sudedame rikotą, išmaišome
  • išspaudžiame laimo sultis
  • įpilame klevų sirupą
  • įberiame uogas
  • išmaišome
  • suberiame miltus su kepimo milteliais – išmaišome
  • supilame į kepimo formą, ant viršaus uždedame per pusę perpjautą bananą
  • kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Rekomenduoju:

BalanceOil+ Žuvies taukai Zinzino
BalanceOil+ Žuvies taukai Zinzino
Xtend
Xtend
Bananų ir rikotos pyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top