
Graikiško jogurto blynai
Graikiško jogurto blynai – minkšti, purūs ir labai gardūs. Mūsų savaitgalio tradicija BLYNAI. Dažniausiai kepu tuos pačius iš lietinių tešlos, bet kartais norisi sukrti kitokį skonį.
Šį savaitgalį šaldytuve puikavosi graikiškas jogurtas, tad pagalvojau kodėl gi. Gaminau su avižų miltais, obuoliais ir cinamonu – mmm…
Primenu, kad aš blynus kepu visada be cukraus, valgau tik su uogomis (be cukraus), o Jums ar naudoti cukrų recepte, spręskite patys 🙂
Eime gaminti ir ragauti 🙂
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 3 kupinų šaukštų graikiško jogurto
- 100 ml. pieno
- 200 ml. avižų miltų
- 100 ml. šviesių speltos miltų
- 2 nedidelių obuolių
- pusės a.š. ceilono cinamono
- 70 ml. alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos
- a.š. kepimo miltelių



Gaminame:
- kiaušinius išsukame su žiupsneliu druskos
- įdedame jogurtą, įpilame pieną ir gerai išmaišome
- suberiame miltus su kepimo milteliais, cinamoną, išmaišome
- įpilame aliejų, išmaišome
- nuo obuolių nuimame žievę, smulkiai įtarkuojame į tešlą, išmaišome
Aš kepiau širdelių blynų elektrinėje keptuvėje, galite kepti ir kaip paprastu mažus blynus.
Skanaus 🙂
