
Grikių blynai – lietiniai
Grikių blynai – lietiniai – šiuos lietinius tikrai galima nominuoti į savo receptų TOP’us. Jie nepaprastai skanūs, o be to yra be miltų, kiaušinių, pieno ir glitimo. Skamba mistiškai? Bet patikėkite įgyvendinama!
SVARBU! Turi būti keptuvė prie kurios kepamas maistas neprilimpa. Grikiai balti, neskrudinti!!!
Eime gaminti ir lauksiu Jūsų bandymų. Žymėkite @skonio_burtai, man tai labai svarbu 🙂
Reikės:
- 200 g. neskurdintų baltų grikių
- vandens mirkyti grikiams
- 200 ml becukrio avižų gėrimo, galite ir kitą naudoti
- a.š. medaus
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos
- trupučio alyvuogių aliejaus kepimui


Gaminame:
- grikius užpilame vandeniu ir paliekame per naktį
- ryte vandenį nupilame
- grikių kruopas nuplauname
- įpilame augalinio gėrimo, aliejaus, įberiame druskytės ir sutriname
- kepame ant gerai pašildytos keptuvės, aptepus trupučiu aliejaus
- formuojame plonus lietinius
Skanaus 🙂