Silkė su obuoliais ir burokėliais Šv. Kūčių stalui
Silkė su obuoliais ir burokėliais. Kūčios – ypatingas metas, kai stalas tampa viena iš svarbiausių šventės dalių. Norisi, kad visi patiekalai būtų ne tik tradiciniai, bet ir įdomūs. Silkė su obuoliais ir burokėliais – tai subtilus skonių derinys, kuris papuoš bet kokią šventinę vakarienę. Šis receptas nustebins savo paprastumu ir tuo pačiu elegantišku skoniu.
Sudėtis:
- 2 virti burokėliai
- 1 obuolys
- 1 mažas mėlynas svogūnas
- 200 g silkių filė
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Žiupsnelis persilado prieskonių
- Šviežios žolelės (petražolės ar krapai)
- 2 šaukštai kepintų kedro riešutų
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus su polifenoliais
Recepto sudėtis:
- 1 virintas burokėlis
- 1 rūgštus obuolys (pvz., „Granny Smith”)
- 1 mažas mėlynas svogūnas
- 200 g silkių filė
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Žiupsnelis persilado prieskonių
- Šviežios žolelės (petražolės ar krapai)
- 1 šaukštas kepintų kedro riešutų
- 1 šaukštas Zinzino alyvuogių aliejaus su polifenoliais
Gaminimo būdas:
- Paruoškite daržoves: Virintą burokėlį nulupkite ir supjaustykite kūbeliais. Obuolį supjaustykite kūbeliais. Svogūną supjaustykite smulkiai.
- Supjaustykite silkę: Silkių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Sumaišykite: Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlius, obuolius,silkę, riešutus ir svogūnus. Įpilkite citrinos sulčių, įberkite persilado prieskonių ir šviežių žolelių.
- Pagardinkite: Užpilkite alyvuogių aliejaus – jis suteiks patiekalui švelnumo ir subalansuoto skonio, bei išmaišykite. Leiskite pastovėti.
Patarimai:
- Norėdami intensyvesnio skonio, svogūną galite trumpai pamirkyti citrinos sultyse ar obuolių acte.