NEMOKAMAS SIUNTIMAS LIETUVOJE perkant už 50 € ir daugiau.

Traškūs sėklų duoniukai

Kartais pagalvoju kaip vystosi pasaulis maisto srityje.. Atrodo visai neseniai buvom vaikai ir desertą laikėme bulkyte su uogiene. Grįžus iš mokyklos pietums visada būdavo kelių rūšių sriubytė, bulvytė ir mesytė. Apie daugumą šiai dienai randamų produktų prekybos centruose net nežinojome. Mityba buvo paprasta, ūkiška. Atsimenu kaip su tėvais važiuodavome į kepyklą, kurioje buvo tik batonas ir juoda duona, bet ta juoda ką tik iškepta duona kokio skanumo buvo 😊. O dabar kepyklėlių ant kiekvieno kampo, prekybos centruose taip pat kepa įvarius kepinius. Prieš kelias dienas prekybos centre iš siūlomų bandelių atradau net mažas veganiškas bandeles. Siūlomų prekių pasiūla auga dienomis, žmonių poreikiai taip pat.. Vieni ieško kepinių be glitimo, kiti be mielių, kažkas be cukraus, be kiaušinių.. Aš asmeniškai duona renkuosi be cukraus, viso grūdo. Dažniausiai tokią perku švenčių mugėse arba savaitgalio turgeliuose. Duonos nusiperku daugiau, susipaustau ir užšaldau gabaliukais. Atlaidinta ji tokia pat skani👍. Dar mėgstu įvairias grūdines bandeles arba duoniukus su grūdais, pastaruosius pirmą kartą radau pirkti prekybos centre ir jie mane pavergė💕. Jau senokai pradėjau tokius grūdinius duoniukus kepti ir namuose. Juos mėgsta ir visi mano namiškiai ir mano draugės 💕👏. Jie puikiai tinka su įvairiomis užtepėlėmis, vietoj duonos prie sriubos ar salotų, puikus užkandžio pasirinkimas. Kviečiu ir Jus juos išsikepti😉👌

Reikės:

– 500 ml vandens

– 120 gr viso grūdo kvietinių miltų

– 120 gr avižinių dribsnių

– 200 gr sėklų (aš naudojau moliūgų, saulėgrąžų ir linų sėdmenų) 

– 2 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus

– 1 arbatinį šaukštelį druskos. 

Gaminimas:

– visus birius ingredientus sumaišyti, įpilti vandens, aliejaus, pabarstyti druska ir viską gerai išmaišyti. Palikti masę išrinkti, reikės apie 20 min. 

– skardą išklokite kepimo popieriumi, įpilkite gautą masę į skardą ir mentele paskirstykite po visą skardą. į įkaitintą 170° orkaitę pašaukite 10 minučių, tada ištraukite supjaustykite į norimo dydžio duoniukus ir grąžinkite toliau kepti. Kepam apie valandą, kepimo trukmė kaip ir bet kurių kepinių priklauso nuo orkaitės. Kiekvienoje orkaitėje bet koks kepinys kepa skirtingai. Duoniukai turi būt apskrudę ir traškūs.

Skanaus 👍👏

Daugiau receptų

Populiariausi produktai

Apie mane

skonio burtai, receptai, sveikos mitybos patarimai

Sveiki! 🌿

Aš esu Natalija – sveiki atvykę į mano tinklaraštį apie sveiką gyvenseną ir subalansuotos mitybos receptus! Čia dalinuosi paprastais, skaniais ir sveikais receptais, kurie tiks tiek kasdieniams patiekalams, tiek ypatingoms progoms.

Mano tikslas? Įkvėpti jus gyventi sveikiau, maitintis ne tik gardžiai, bet ir subalansuotai. Kartu atraskime naujus skonius, gerą savijautą ir džiaugsmą sveiko gyvenimo būdo kelionėje.

🌱 Prisijunkite – kurkime sveikus įpročius kartu! 💚

Sekite mane socialiniuose tinkluose