Maistingos burokėlių salotos su mandarinais ir keptu varškės sūriu
Jaukios, maistingos ir ryškiomis spalvomis žaidžiančios – burokėlių salotos su mandarinais ir keptu varškės sūriu tapo mano komforto patiekalu. Čia dera salotų lapeliai, saldžiarūgščiai mandarinai, kreminis avokadas, šiltas apkepintas varškės sūris ir traškūs riešutai – viskas vienoje lėkštėje.
Šios salotos tinka ir lengviems pietums, ir vakarienei, ir ant šventinio stalo. Burokėliai suteikia skaidulų ir natūralių nitratų, avokadas ir riešutai – gerųjų riebalų, o varškės sūris – baltymų, todėl patiekalas ne tik skanus, bet ir subalansuotas.
Ingredientai
2 saujos salotų mišinio (rukola, sultenės, špinatai ar kiti mėgstami lapeliai)
1 virtas burokėlis, supjaustyti skiltelėmis arba kubeliais
1 prinokęs avokadas, supjaustytas griežinėliais
1 mandarinas, nulupti, skiltelės perpjautos perpus
~150 g varškės sūrio (gabalėlis), supjaustytas riekelėmis
2 šaukštai kedro arba kitų mėgstamų riešutų (graikiniai, migdolai ir pan.)
2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštai citrinos sulčių
1–2 šaukšteliai skysto medaus
- mėgstami prieskoniai
Gaminimas
Paruoškite sūrį.
Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite sūrį iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir lengvai apsilydys.Pakepkite riešutus.
Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite kedro ar kitus riešutus. Neperkepkite – užteks kelių minučių.Paruoškite daržoves ir vaisius.
Virtus burokėlius supjaustykite skiltelėmis. Avokadą supjaustykite griežinėliais. Mandarinų skilteles perpjaukite perpus.Sudėliokite salotas.
Į lėkštes ar didelį dubenį dėkite salotų lapelius. Ant viršaus paskirstykite burokėlius, avokadą, mandarinų gabalėlius ir keptą varškės sūrį. Apibarstykite mėgstamais prieskoniais.Užbaik akcentais.
Apibarstykite skrudintais riešutais, apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir medumi.Patiekite iškart.
Skaniausia valgyti iškart, kol sūris dar šiltas, o salotos – traškios.
Šios burokėlių salotos su mandarinais ir varškės sūriu – puikus pavyzdys, kaip vienoje lėkštėje sudėti ir skonį, ir naudą sveikatai. Burokėliai aprūpina skaidulomis ir natūraliais nitratais, avokadas ir riešutai – širdžiai palankiais riebalais, o varškės sūris – visaverčiais baltymais. Mandarinai suteikia vitamino C ir gaivų saldžiarūgštį akcentą, kuris puikiai subalansuoja sūrio ir riešutų sodrumą.
Skanaus,
Natalija 🙂





