Jogurtinis tortas su varške, persikais, nekeptas tobulas!
Jogrtinis tortas – nekeptas, su varške ir persikais. Labai gaivus ir labai skanus.
Šį lengvą tortuką gaminau vaikams naujų mokslo metų pradžiai, paprastas, lengvutis. Tortas labai gaivus. Labai rekomenduoju pabandyti.
Reikės:
- 300 g sausainių
 - 100 g sviesto
 - 0,9 kg geriamo jogurto, mūsų buvo braškių
 - 400 g riebios varškės
 - 820 g konservuotų persikų skardinės
 - 50 g želatinos
 - uogų puošybai
 
 
 
 Gaminame:
- sausainius sutriname
 - sviestą išlydome ir supilame į sausainius, išmaišome ir išklojame formą
 - jogurtą su varške sutriname
 - 30 g želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, kai išbrinks truputėlį pašildome ir išmaišome
 - želatiną supilame į jogurto masę, išmaišome
 - jogurtą supilame ant sausainių ir įdedame į šaldytuvą, kad sustingtų
 - persikus sutriname kartu su skysčiu
 - 15 g (jeigu norime kietesnių persikų, tuomet 20 g.) želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, kai išbrinks truputėlį pašildome ir išmaišome
 - želatiną supilame į persikus, išmaišome
 - kai jogurto sluoksnis sustings, supilame persikus
 - pašauname į šaldytuvą
 - puošiame uogomis
 
Skanaus 🙂
 
 




