
Aguonų pyragas su obuoliais ir sviestiniu padu
Aguonų pyragas su obuoliais ir sviestiniu padu – tikras šventinis skanėstas, kurio kvapas ir skonis puikiai dera Šv. Kūčių stalui. Tai ne tik gardus desertas, bet ir simbolis šventės, namų šilumos, šeimos susibūrimo ir tradicijų tęstinumo.
Šis pyragas kupinas aguonų ir obuolių, atneša aromatą ir skonį, metų prisiminimus, bei kartu kuria naujas akimirkas su šeima ir draugais. Jo skonis padaro jį nepakeičiamu šventiniu desertu, kurį mėgsta tie, kurie mėgsta daug aguonų ir keptų obuolių su cinamonu skonį. Aguonų pyragas – tai ne tik gardus desertas, bet ir raginimas sustoti, pasidžiaugti akimirkomis bei leisti šventei puoštis nuostabiais prisiminimais ir šeimos vienybės jausmu.
Sviestinei tešlai reikės (forma 24 cm.):
- 110 g. sviesto
- šaukšto klevų sirupo
- 220 g. miltų
- 5 šaukštus vandens



Gaminame:
- suberiame miltus
- įdedame sviestą (jis turi būti kambario temperatūros)
- įpilame sirupą ir vandenį
- išminkome gerai
- iškočiojame ir įdedame į formą

Aguonų įdarui reikės:
- 150 g. aguonų
- 30 g. sviesto
- 4-5 nedidelių obuolių
- 5-6 šaukštų klevų sirupo
- 3 šaukštų ryžių miltų
- saujos kepintų smulkintų graikinių riešutų
- a.š. cinamono
- 3 kiaušinių


Gaminame:
- kiaušinius išsukame
- įpilame klevų sirupą, tirpintą sviestą – išmaišome
- nuo obuolių nulupame odelę, supjaustome smulkiai, sudedame į tešlą
- įberiame aguonas, riešutus, ryžių miltus ir cinamoną – gerai išmaišome
- supilame į formą ant išklotos tešlos
- kraštelius tešlos nuleidžiame iki įdaro
- kepame 180 laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Skanių ir Jaukių Jums švenčių 🙂