
Avižinių Sausainių Receptas su Bananais ir Sėklomis
Avižinių Sausainių Receptas su Bananais ir Sėklomis – sveikas, skanus ir lengvai pagaminamas užkandis be cukraus. Receptas iš bananų, avižinių dribsnių, speltos miltų ir sėklų. Tobulas pasirinkimas užkandžiams ar pusryčiams su arbata!
Ingredientai:
- 3 sunokę bananai
- 200 g sėklų (moliūgų, linų, saulėgrąžų – pagal jūsų skonį)
- 1 kiaušinis
- 50 g sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 150 g avižinių dribsnių
- 80 g šviesių speltos miltų






Gaminimo eiga:
- Paruoškite orkaitę: įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Paruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
- Paruoškite ingredientus: sunokusius bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.
- Sumaišykite: į bananų masę įmuškite kiaušinį, įtarkuokite sviestą ir įberkite cinamono. Viską gerai išmaišykite. Suberkite sėklas, avižinius dribsnius, speltos miltus sumaišykite.
- Formuokite sausainius: šaukšto pagalba formuokite nedidelius sausainius ant kepimo skardos.
- Kepkite: kepkite apie 20 minučių arba kol sausainiai įgaus auksinę spalvą.
- Atvėsinkite: išėmus iš orkaitės leiskite sausainiams atvėsti ir mėgaukitės!
Šie avižiniai sausainiai puikiai tiks kaip sveikas užkandis ryte, prieš ar po treniruotės.