
Kepta lydeka šventiniam stalui
Kepta lydeka šventiniam stalui – skani, sultinga. Visai nertrukus visi susėsime prie bendro Šv. Kūčių stalo su savo šeima ir šiai dienai kaip pagrindinį patiekalą tikrai galime išsikepti lydeką.
Lengvas paruošimas, o skonis tikrai puikus.
Istorija tokia, kad atnešė man neseniai sužvejotą žuvį ir sakė, pagalvojau kad tavo sekėjai dabar labai norės lydekos recepto, juk ne tik Kūčios netrukus, bet ir lydekų metas. Tai tas progas sudėjus ir pildant pageidavmus, kepiaus žuvį.:)
Reikės:
- lydekos (mano sužvejota kažkuriam Lietuvos kampelyje)
- prieskonių Žuviai, Mediterranean veggie Mix
- citrinos
- sviesto
- obuolio



Gaminame:
- lydeką nuvalome
- padarome gilias įpjovas
- gerai įtriname prieskoniais
- į įpjovas sudedame po griežinėlį citrinos ir gabalėlį sviesto
- į vidų įdedame pjaustytą obuolį ir kelis gabaliukus sviesto
- kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 – 25 min.
Skanių ir Jaukių Jums švenčių 🙂