
Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis
Rikotos sūrio keksiukai su avietėmis – labai gardūs! Minkšti, sodraus skonio, daug prisirpusių aviečių – tobula.
O kodėl gi rytą nepradėjus nuo keksiukų? Ech juk galima kartais sukurti mažą išimtį, turint laiko? O keksiukai baltyminiai, puikiam ryto startui. Ko ir reikia prie pusryčių stalo, gerų maistingų pusryčių.
Pas mane šiemet labai gausu aviečių, sirpsta, jau ir žiemai šaldau, nes nesuvalgome, o atrodo tik 6 krūmeliai 🙂 Tai kodėl gi ir keksiukų neiškepus? Aišku tiks ir kitos uogos.
Reikės:
- 250 g. rikotos sūrio
- 200 ml. avižinių miltų
- 2 kiaušinių
- medaus, aš naudojau tik 1 a.š., tikrai nebūvo saldūs, tad jeigu Jūs valgote saldžiai dėkite daugiau 🙂 o aš nevalgau saldžių kepinių 🙂
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos
- aviečių ar kitų uogų, kuo daugiau, tuo skaniau 🙂 aš puodelį įdėjau 🙂
Gaminame:
- kiaušinius išsukame su žiupsneliu druskos
- įdedame rikotą, išmaišome
- suberiame miltus su kepimo milteliais, išmaišome
- įpilame aliejų, išmaišome
- sudedame uogas, išmaišome
- aš kepiau karšto oro gruzdintuvėje 180 laipsnių, 20 min. Galima kepti ir orkaitėje.
Skanaus 🙂
