Morkų keksiukai 🥕🍮
Kokie jie minkšti, drėgni ir labai labai skanūs 💖 visi ragaujantys juos puikiai įvertino 💗 net gi ir tie kurie nesižavi nestandartiniais, sveikesniais kepiniais sakė, kad jie puikūs 👌
Galima saldų skonį pritaikyti ir savo mityboje, truputį pakeitus saldžių kepinių suvokimą ir interpretaciją 🤗
🥕Morkų keksiukai gavosi tikrai saldūs, tad jei norite labiau dietinio kepinio, dėkite mažiau medaus 👌 nes kaip žinote medus taip pat suteikia kepiniams kaloringumą 🙈
🥕Aš dar įdėjau šaukštą rudojo cukraus, jį įdėjau todėl, kad rudasis cukrus morkų kepiniams suteikia gerą cinkelį 😊 manau šaukštas cukraus labai nepakenks 😁🙈 bet Jūs galite ir nedėti jo visai 😉👌
🔸
✔️Reikės
🔺200 gr morkų 🥕
🔺Pusė stiklinės avižų
🔺Pusė stiklinės migdolų miltų (galite pakeisti turimais miltais)
🔺1 a. š. kepimo miltelių
🔺50 gr sviesto
🔺100 gr medaus🍯
🔺1 kiaušinis 🥚
🔺1 šaukštas rudojo cukraus
🔺Žiupsnelio druskos
🔺50 gr graikiškų riešutų🌰
🔸
🔸
✔️Morkas sutarkuojame su smulkia tarka
✔️Sviestą kartu su medumi ištirpiname puode, truputį turi atvėsti
✔️Kiaušinį su cukrumi ir druska išplakame
✔️Sumaišome morkas su kiaušinio plakiniu
✔️Įmaišome miltus, avižas ir kepimo miltelius
✔️Aš graikinius riešutus dėjau ant keksiukų viršaus, kitą sykį dėčiau į vidų, nes truputį apkepė.
✔️Kepame 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
🔸Man išėjo 6 keksiukai, keksiukai kepant pakyla, bet visai nedaug.
🔸
🔺Saldaus ir nenuodėmingo savaitgalio melieji 🤗💗