
Cukinijų blynai su varške ir graikišku jogurtu
Ieškote skanaus ir sveiko užkandžio ar pusryčių idėjos? Šie baltymingi cukinijų blynai su varške ir graikišku jogurtu – puikus pasirinkimas! Lengvai paruošiamas receptas. Tobula idėja, kaip panaudoti gausų cukinijų derlių.
Baltyminiai cukinijų blynai su varške ir graikišku jogurtu
Puikus pasirinkimas sveikos mitybos šalininkams! Šie blynai ne tik sotūs, bet ir kupini baltymų, kurie ilgam numalšina alkį. Cukinijos suteikia lengvumo, o varškė ir graikiškas jogurtas – kreminės tekstūros.
Reikės:
- 500 g. nevalytos cukinijos
- 200 g varškės
- 2 kiaušinių
- 80 g. ryžių miltų (galite naudoti kvietinius, avižinius)
- 50 g. migdolų miltų
- 2 šaukštų graikiško jogurto
- kupinos saujos įvairių sėklų mišinio
- sauja tarkuoto mocarellos sūrio
- svogūno
- a.š. rūkytos paprikos miltelių ir mėgstamų daržovių prieskonių
- Druska, pipirai pagal skonį
- Aliejaus kepimui





Kaip gaminti:
- Cukiniją sutarkuoti smulkiai, palikti 10 min., tuomet išspausti sultis, naudosime tik minkštimą.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, graikišką jogurtą, tarkuotą cukiniją, sūrį, sėklas, miltus, prieskonius ,druską ir pipirus.
- Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Patiekite su graikišku jogurtu.