Duona be miltų - kurią gaminau Žurnalui "Žmonės"
Duona be miltų – labai gardi! Šią duoną ruošiau žurnalui „Žmonės”. Labai maistinga, energinga.
Puikus skaidulų šaltinis! Man ji labai patiko, gaminau ne kartą ir gaminsiu dar.
Sėklų duona be miltų
- 65 gr mėgstamų riešutų
- 50 gr čia sėklų
- 50 gr moliūgo sėklų
- 50 gr saulėgrąžų
- 50 gr linų sėmenų
- 100 gr avižinių dribsnių
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštai maltų linų sėmenų
- 2 – 3 a.š. prieskonių preseladas su druska
- 300 ml vandens


Gaminame:
- Riešutus supjaustome smulkiau
- Ant skardos sukrečiame sėklas, linų sėmenis, avižinius dribsnius. Apšlakstome šauktu alyvuogių aliejaus, išmaišome.
- Kepame 10-15 min 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
- Iškepus, suberiame į dubenį, įpilame vandenį, aliejų, suberiame maltus linų sėmenis. Išmaišome.
- Sudedame į formą, kepame 30-40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus 😊
Kviečiu užsukti ir į Skonio burtų parduotuvę. Parduotuvė

