Energetiniai rutuliukai iš datulių, avižų ir sėklų

Jie nuostabūs!!!

Minkšti, purūs ir paruošiami iš paprastų ingredientų.

Mano šie burbuliukai buvo ruošiami į baidarių žygį, po kurio laukė vaišės sodyboje. Kaip gi be saldaus stalo? Tik mano saldaus stalo suvokimas yra būtent toks! Puikus vieno kąsnio desertas ❤️

Turbūt tokiose išvykose labiausiai pasiteisina vieno kąsnio užkandžiai. Mes pripratę prie įvairių nesaldžių užkandukų, todėl šį sykį norėjosi būtent tokio mažo saldaus ir sveiko deserto.

Mano rankos pastaruoju metu dažnai mane nuneša prie energetinių burbuliukų gamybos. Labai jie man tiko ir patiko. Tokių burbuliukų variacijų tikrai labai daug. Kartais pasijungus fantaziją gaunasi tobulas kūrinys.

Kurkite su manimi ir Jūs ❤️

Šiems skanėstams reikės:

  • 300 gr datulių (mano buvo džiovintos, nemirkytos cukruje)
  • 100 gr avižų dribsnių
  • 100 gr moliūgo sėklų
  • 100 gr saulėgrąžų
  • 2 šaukštai riešutų sviesto

Gaminame:

  • Datules išmirkome vandenyje ir sutriname blenderiu
  • Avižas, saulėgrąžas ir moliūgo sėklas apkepiname orkaitėje 180° temperatūroje. Orkaitę vis atidarome ir pamaišome. Kepame kol apskrus. Nepatingėkite apkepinti, tai suteiks geresnį skonį.
  • Avižas su sėklomis sujungiame su datulėmis ir truputį pasmulkiname viską kartu.
  • Įmaišome į masę riešutų sviestą ir viską gerai išmaišome.
  • Formuojame drėgnomis rankomis burbuliukus, kuriuos apvaliojame pabarstukuose.

Pabarstukams aš naudojau:

  • Sezamo sėklas
  • Čia sėklas
  • Kepintus ir smulkintus žemės riešutus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top