Avižiniai blynai su bananu ir uogomis - puikiam ryto startui!
Avižiniai blynai, ilgai sukosi ši mintis galvoje. Pasiilgau jų. Visai neseniai gaminau keptą avižinę košę, kuri sulaukė tiek teigiamų atsiliepimų ir Jūsų bandymų. Mano širdelė džiaugiasi. Šios košės motyvais, šį kartą gaminau avižinius blynus. Kokie jie gavosi nuostabūs.
- Blyneliai gražiai ir skaniai apskrudo, tie traškūs blynelių apvadai..mmm..
- Tirpstančios, keptos uogos.. Negaliu kaip man patinka..
- Kepto banano su cinamonu derinys, taip tinka mano skonio receptoriams..
- O avižos? Juk jos vienos iš top kruopų pusryčių sveikos mitybos piramidėje.
Reikės:
- 1 banano
- 1 kiaušinio
- a.š. cinamono
- 50 ml. avižų pieno
- 50 gr. smulkių avižinių dribsnių
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- uogų (pas mane šilauogės)
Gaminame:
- Bananą sutriname šakute
- Įmušame kiaušinį
- Įberiame cinamoną – išmaišome
- Supilame avižų pieną
- Avižas sumaišome su miltais – suberiame ir gerai išmaišome
- Įberiame uogas – išmaišome
- Kepame ant įkaitintos, aliejumi išteptos keptuvės, kol apskrus iš abiejų pusių.
- Valgome vienus arba su jogutu, grietine ar uogomis.
O energingam rytui prie blynų puikiai tiks puodelis kvapnios, natūralios arbatos. Išsirinkite savo skonį. Arbatos
Skanaus 🙂