Bananų duona

Bananų duona – saldus bananų pyragas

Bananų duona – pyragas, kuris kepamas tuomet kai namuose guli prinokę bananai.

Bananai, kuriuos nespėjome suvalgyti. Šį sykį paprastas receptas, kuriam nereikia daug ingredientų. Miltus naudoju kukurūzų ir speltos, mėgstu tokį derinį. Jūs galite keisti paprastais kvietiniais. Medų galite keisti ruduoju cukrumi. Impovizuokite.

Pyragas drėgnas, labai gardus.

Kitą rytą užsitepus riešutų sviestu – tobulas derinys. 

Reikės:

  • 4 prinokusių bananų ir 1 papuošimui
  • 2 šaukštus medaus
  • 3 kiaušinių
  • 100 g. kukurūzų miltų
  • 100 g. šviesių speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 šaukštai aliejaus
bananų duona
bananų duona

Gaminame:

  • bananus sutriname šakute
  • įmušame kiaušinius – išmaišome
  • supilame tirpintą medų – išmaišome
  • įpilame aliejų – išmaišome
  • suberiame miltus su kepimo milteliais – išmaišome
  • formą išklojame kepimo popieriumi – supilame tešlą, ant viršau išdeliojame perpus perpjautą bananą
  • kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Skanaus 🙂

 

Daugiau sveikos mitybos receptų

bananų duona

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top