Salotos su vištiena ir vynuogėmis
Salotos su vištiena ir vynuogėmis – tiek šventiniam stalui, tiek kasdienybėje. Labai geras būdas išnaudoti vakar keptą vištieną.
Salotos labai gaivios ir skanios. Vynuoges galite keisti mangais ar persimonais. Vaisius rinkimės saldesnius.
Aš naudojau graikinus riešutus, galite keisti anakardžiais.
Dieną prieš kepiau vištą, kaip taisyklė jos visada lieka, tad salotos puiki jos realizacija.
Reikės:
- aizbergo salotų
- kepintų graikinių riešutų
- 2 saujų vynuogių
- 1 keptos ar virtos vištienos krūtinėlės
- pusės pakelio fetos sūrio
- pusės apelsino sulčių
- alyuogių aliejaus, mano su polifenoliais
- prieskonių Pesto a la Calabrese
Gaminame:
- saolotas suplėšome rankomis
- vištieną supjaustome smulkiau
- vynuoges supjaustome pusiau
- riešutus pasmulkiname
- sudedame šiuos ingredientus kartu, pagardiname prieskoniais, aliejumi ir apelsino sultimis – išmaišome
- supjaustome fetą kubeliais, sudedame ant salotų
Skanaus 🙂